Soral Technik
Incredere

Orice relatie se bazeaza pe incredere. Increderea o capeti in urma discutiei cu profesionistii. Consilierea corecta a clientilor nostrii e un semn al increderii ce o avem in capacitatile noastre profesionale.

Traditie

Incepand cu anul 1994, familia Crutescu a fost printre primii producatori de ferestre, jaluzele exterioare si usi de garaj din Romania.

Si traditia nu se opreste aici.

Seriozitate

Seriozitatea sta la baza calitatii, a inovatiei si a apropierii fata de client.

Soral Technik contribuie la acestea cu multa constiinciozitate si seriozitate.

Experienta

Experienta nu e revelatie, ci o acumulare de date. Este sursa cunoasterii, noi am acumulat-o de-a lungul anilor, in urma specializarilor la firme de talie internationala, participarii la numeroase targuri internationale si abonarii la reviste de specialitate din Germania.

Profesionisti

Avand la baza experienta acumulata, Soral Technik realizeaza retete personalizate pentru fiecare proiect in parte (... pentru ca suntem profesionisti.)

Parteneriat

Seriozitatea, experienta, profesionalismul cu care am tratat de-a lungul anilor orice relatie comerciala, au dus la un parteneriat de succes cu clientii nostri ( acestia revenind de fiecare data la serviciile noastre )

Montajul ferestrelor si usilor

Montajul ferestrelor si usilor

Pentru o utilizare de lunga durata a ferestrei, nu este de ajuns sa achizitionam doar ferestre  de calitate realizate cu profile de PVC  Salamander, Trocal, Gealan, Inoutic, Deceuninck sau tamplarie de lemn sau lemn placat cu aluminiu. Un rol foarte important pentru o etansare corecta, consta in cum se solutioneaza legatura dintre ferestrele PVC sau lemn si cladire.


Astfel sunt cateva atribute care trebuie discutate impreuna cu arhitectul, constructorul si beneficiarul, si anume:

 

TIP MONTAJ: ferestrele PVC, lemn  sau lemn placat cu aluminiu montate direct in gol sau folosirea precadrelor (rama oarba); in a doua varianta ferestrele PVC, lemn sau lemn placat cu aluminiu se vor monta  dupa realizarea finisajelor, astfel ca beneficiarul va folosi o tamplarie noua; din pacate in Romania, se opteaza pentru a monta ferestrele din PVC, lemn sau lemn placat cu aluminiu direct in gol cand cladirea este inca la rosu,  astfel ca la finalul constructiei tamplaria va deveni plina de praf, moloz, vopsea etc

 

POZITIONARE IN GOL: experienta si calculele tehnice au dovedit ca montarea ferestrelor si usilor din PVC, lemn sau lemn placat cu aluminiu trebuie facuta la marginea exterioara a zidului, urmand ca polistirenul de fatada sa acopere 2/3 din toc (in special la cele din PVC). Polistirenul de fatada este bine sa fie de 150 mm, iar imbinarea cu ferestrele PVC, lemn sau lemn placat cu aluminiu sa fie realizata prin intermediul profilelor speciale de la diversi furnizori de finisaje : Knauf, Baumit, Sto, Likov etc. Astfel, se evita puntile termice in zona zidului si nu vor aparea crapaturi la imbinari. Pentru lamuriri suplimentare, firma SORAL pune la dispozitie clientilor materiale tehnice ale furnizorilor de profile PVC Salamander, Trocal, Gealan, Inoutic, Deceuninck si tamplariei de lemn si lemn placat cu aluminiu Jelovica si Kneer Sud Fenster, poze cu case in constructie in Germania si consultarea softului pentru  izoterme.

 

PRINDEREA MECANICA a ferestrelor PVC, lemn si lemn placat cu aluminiu se realizeaza cu suruburi  de corpul cladirii; numarul si pozitionarea lor se realizeaza in functie de culoarea profilului (ex la PVC: alb sau infoliate) si dimensiunile panourilor. Vezi fise tehnice. Penele care s-au folosit la montaj se indeparteaza.

 

UMPLEREA ROSTULUI: intre tocul tamplariei de PVC, lemn sau lemn placat cu aluminiu si zid trebuie sa lasam un luft in functie de culoarea profilului (ex la PVC: alb sau infoliate) si dimensiunile panourilor. In specificatiile tehnice se gasesc aceste valori specifice.  

 Umplerea acestui rost se poate realiza cel putin in 3 moduri:

 

  • cu spuma poliuretanica - nu se mai foloseste in tarile vestice de cel putin 10 ani; este si normal, acest material este 100 % permeabil permitand transfer de caldura si umiditate. Din pacate in Romania, indiferent de firma, mare sau mica, veche sau mai noua, se foloseste acest material, fara sa i se comunice clientului dezavantajele;
  • cu spuma poliueretanica inchisa de 2 benzi : interioara inchisa la vapori si exterioara deschisa la vapori; firma SORAL foloseste acest procedeu conform RAL Germania de peste 8 ani
  • cu banda precomprimata import Austria, model 3D IDA;  firma SORAL foloseste acest procedeu conform RAL Germania de peste 6 ani; avantaj suplimentar fata de spuma poliuretanica ca permite dilatari / contractari.


Pentru cei interesati de montajul corespunzator al ferestrelor din PVC, lemn sau lemn placat cu aluminiu, firma SORAL pune la dispozitie filme cu probe practice realizate la Targul de Ferestre de la Nurnberg.

 

CONCLUZIE: Beneficiarul roman daca doreste sa-i fie montata tamplaria conform standardelor internationale, nu-i ramane de facut decat sa solicite ajutorul firmei SORAL pentru individualizarea proiectului sau.

 

Montaj conform RAL   Pozitionarea corecta a tamplariei