Montaj ferestre

MONTAJUL FERESTRELOR SI USILOR

Calitatea ferestrelor depinde in mare parte de executia montajului, iar specialistii nostri folosesc tehnici si materiale moderne pentru a preveni deteriorarea profilelor sau lipsa de etanseitate. Proiectarea profesionala a elementelor de legatura necesare pentru montarea ferestrelor reprezinta principala conditie pentru rezultate excelente. Noi asiguram montaj la standarde inalte, care respecta geometria ferestrei, precum si izolatia si etansarea acesteia.

Cateva atribute care trebuie discutate impreuna cu arhitectul, constructorul si beneficiarul:

CAND SE MONTEAZA FERESTRELE: In 99, 99 % din cazuri, in Romania, ferestrele PVC, lemn  sau lemn placat cu aluminiu se monteaza in timpul constructiei cand cladirea este inca la rosu, astfel ca la finalul constructiei tamplaria va prezenta lovituri si va fi plina de praf, moloz, vopsea etc, fara ca cineva sa fie gasit raspunzator. Nu intelegem de ce clientul accepta asa ceva, fortat se pare si de catre constructor, sa monteze produse finite, noi, scumpe in timpul santierului!!!

Firma Soral incearca sa schimbe aceasta meteahna gresita. Una din solutii este reprezentata de asa numita ‘rama oarba’, care impinge montarea ferestrelor la finalul santierului, chiar dupa realizarea finisajelor si pervazele de PVC sau din lemn, in functie de caz, care vor masca luftul de spuma poliuretanica sau banda precomprimata.

POZITIONAREA IN GOL: pentru evitarea puntilor termice in jurul ferestrelor si usilor, experienta si calculele tehnice au dovedit ca montarea ferestrelor si usilor din PVC, lemn sau lemn placat cu aluminiu trebuie facuta la marginea exterioara a zidului, urmand ca izolatia (polistiren, vata minerala etc) de fatada sa acopere minim 2/3 din toc . La multi clienti, chiar dupa ce le explic ce avantaje enorme are aceasta solutie, refuza sa acopere tocul argumentand ca pentru ce l-a mai platit sau ca nu-i place cum se vede. No comment !!!

Izolatia de fatada este bine sa fie de minim 150 mm grosime, iar imbinarea acesteia cu ferestrele PVC, lemn sau lemn placat cu aluminiu sa fie realizata prin intermediul profilelor speciale, asa numitele APU LEISTE. Firma Soral importa gama completa de la producatorul ceh firma LIKOV. In functie de culoarea tamplariei (care poate atrage mai mult sau mai putin caldura), de dimensiunile panourilor, de grosimea izolatiei se pot alege profile 1D, 2D sau 3D. Punem la dispozitie atat profile cu plasa pentru exterior, cat si profile pentru interior, pentru tencuiala umeda sau uscata (ex placi de gips carton). Adio crapaturi pe perimetrul ferestrelor si usilor!

Pentru casele pasive lucrurile stau putin altfel: ferestrele si usile se monteaza in fata zidariei cu ajutorul unor precadre din Purenit (ex Hanno), iar grosimea izolatiei termice trebuie sa fie de minim 250 mm. Recomand sa se evite folosirea consolelor metalice!!!

Pentru lamuriri suplimentare, firma SORAL pune la dispozitie clientilor materiale tehnice ale furnizorilor de profile PVC Salamander, Trocal, Gealan, Inoutic, Deceuninck si tamplariei de lemn si lemn placat cu aluminiu, firmele Jelovica si Kneer Sud Fenster, proiecte realizate in tarile vestice si consultarea softului pentru  izoterme.

PRINDEREA MECANICA a ferestrelor PVC, lemn si lemn placat cu aluminiu se realizeaza cu suruburi  de corpul cladirii; numarul si pozitionarea lor se realizeaza in functie de culoarea profilului (ex la PVC: alb sau infoliate) si dimensiunile panourilor. Pentru cei interesati punem la dispozitie diagramele tehnice. Suruburile pot fi introduse prin rama de fereastra sau in afara ramei cu ajutorul ancorelor metalice. Penele care s-au folosit la montaj se indeparteaza. La panourile de dimensiuni si greutati mari, la partea inferioara, se vor utiliza cale de plastic compact.

UMPLEREA ROSTULUI: intre tocul tamplariei de PVC, lemn sau lemn placat cu aluminiu si zid trebuie sa lasam un luft in functie de culoarea profilului (ex la PVC: alb sau infoliate) si dimensiunile panourilor. In specificatiile tehnice se gasesc aceste valori specifice.

Umplerea acestui rost se poate realiza cel putin in 3 moduri:

  1. cu spuma poliuretanica – nu se mai foloseste in tarile vestice de cel putin 10 ani; este si normal, acest material este 100 % permeabil permitand transfer de caldura si umiditate. Din pacate in Romania, indiferent de firma, mare sau mica, veche sau mai noua, se foloseste acest material, fara sa i se comunice clientului dezavantajele;
  2. cu spuma poliuretanica inchisa de 2 benzi : interioara inchisa la vapori si exterioara deschisa la vapori;
  3. cu banda precomprimata multifunctionala: produsul importat direct si folosit de firma SORAL este de la firma Hanno Austria, modelul 3E IDA; reprezinta ultima tehnologie in domeniu, fata de spuma poliuretanica permite ferestrei dilatari si contractari.

Pentru cei interesati de montajul corespunzator al ferestrelor din PVC, lemn sau lemn placat cu aluminiu, firma SORAL pune la dispozitie filme cu probe practice realizate la Targul de Ferestre de la Nurnberg, filme cu proiecte din Germania etc

PROIECTARE + PRODUSE + MONTAJ

Economisiti timp si bani, achizitionand de la aceeasi companie gama completa de produse destinate inchiderilor exterioare si interioare, ferestre, usi, sisteme de protective solara, inchideri de terasa, usi de garaj. Conceptul All in One in cadrul firmei ST a fost dezvoltat in avantajul clientului. Odata ajunsi in showroomul ST , cu siguranta veti bifa foarte multe aspecte ale proiectului dvs. Va asteptam!