MONTAJUL FERESTRELOR PENTRU CASE PASIVE SI NU NUMAI

Si prin acest articol vrem sa aratam inca o data ca firma SORAL se ocupa necontenit in gasirea si implementarea de solutii noi in domeniul inchiderilor exterioare.
Una din acestea este reprezentata de montajul ferestrelor si usilor in zona izolatiei termice, in asa zisa ‘zona calda’. Este o metoda folosita in special la proiectele de case pasive, dar poate fi implementata si la proiecte standard unde se doreste un montaj fara punti termice.
Propun sa incepem prin a explica in primul rand dezavantajele montajului in golul zidariei:

  • In cel mai bun caz, adica fereastra montata la margine exterioara zid, coltul zidariei ramane in continuare neizolat.
  • In cel mai rau caz, situatie intalnita cel mai des, fereastra este montata in adancimea zidului la distante diferite in functie de bunul plac al beneficiarului. Aceste decizii sunt luate ad-hoc in momentul instalarii. Si au legatura de cele mai multe ori cu pozitionarea viitoare a ghivecelor cu flori!!!
  • Beneficiarul este lasat sa aleaga cati centimetrii sa fie acoperiti din toc de catre izolatia termica. De cele mai multe ori acesta alege ca tocul sa ramana vizibil cat mai mult…normal, l-a platit ca sa-l vada! Dar lucrurile nu stau tocmai asa in momentul in care doresti izolatie termica maxima; tocul trebuie ‘imbracat’ de izolatia termica in proportie de 80 % -100 % (mai ales in cazul tamplariei de PVC si aluminiu)

Concluzie: toate aspectele de mai sus conduc la punti termice, la temperaturi interioare scazute in dreptul ferestrei si de ce nu, la condens si ciuperci.

Pentru evitarea aspectelor de mai sus ferestrele si usile trebuie instalate in afara golului de zidarie. Firma SORAL propune un sistem agrementat de IFT Rosenheim si anume :

  • Folosirea unui precadru din Purenit 80 x 85 mm marca Hanno. Pe langa proprietatile termice, acest produs prezinta o excelenta incarcare pe metru in jur de 500 kg/m, functie si de stratul suport: beton, caramida, bca etc
  • Montajul acestui precadru de Purenit se realizeaza prin lipirea lui de stratul suport cu ajutorul unui kleber ex Hanno MS la care se adauga prinderea mecanica cu suruburi
  • Pentru spatiul dintre fereastra si precadru se foloseste banda precomprimata Hanno 3E IDA. Aceasta asigura o izolatie termica si fonica maxima, este inchisa la vapori la partea interioara, este deschisa la vapori la partea exterioara si nu in ultimul rand permite ferestrei dilatari si contractari.
  • Si nu in ulltimul rand pe cat posibil ca tocul sa fie astupat de termosistem cat mai mult posibil

 

Atasat schita tehnica in format .pdf

Va asteptam la showroom pentru a primi informatii suplimentare si pentru vizualizarea produselor.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.